Testissä Munkkivuoren sushihelmi – Sushi-San

Täältä Munkkivuoren ostariltahan saa herkullista sushia.

Viime keskiviikkona ystäväni Lari soitti ja pyysi iltakävelylle Etelä-Haagan ja Munkkivuoren maastoihin, joiden läheisyydessä hän oli remontoimassa viihtyisältä vaikuttaa pientä yksiötä. Kun olin löytänyt tieni asunnolle ja hommat saatu siellä kyseiseltä päivältä paketoitua, niin suuntasimme pihalle.

Lari ehdotti, että poikkeaisimme kauppaan hakemaan jotain juotavaa. Hän ohjasi meidät Munkkivuoren ostarin K-Marketiin. Kun kävelimme kauppaan, niin hän kiinnitti huomioni K-Marketin sisäänkäynnin pielessä sijaitsevaan pienen sushiravintolaan, Sushi-Saniin. Lari mainitsi, että kulmilla asuva ruoka- ja viinikonössööri Kalle oli kehunut kyseistä ravintolaa.

Tässä vaiheessa en vielä ymmärtänyt, että Larikin oli jo ehtinyt testata ravintolan sushitarjonnan ainakin kertaalleen aiemmin.

Lähimetsästä puhelu Sushi-Sanin numeroon ja tilaus sisään

Pidimme Larin kanssa kiinni alkuperäisestä suunnitelmasta ja suuntasimme kävelylle Munkkivuoren asuintalojen läpi kohti valaistuja metsäpolkuja. Pidimme puiston penkillä lyhye tauon nauttien ostamistamme oluista. Kun lähdimme jatkamaan kepeää iltakävelyämme, niin jotenkin Lari onnistui tuomaan esille sen, että hetki sitten ohittamastame ravintolasta kannattaisi tilata sushia mukaan.

Sinua saattaa kiinnosta myös: TOP5-sushiravintolat Helsingissä artikkelimme

Ajatusta ei tarvinnut minulle loppupeleissä niin kovin pitkään myydä. Pian Larilla olikin jo auki Sushi-Sanin menu. Pian minä sitten olinkin jo puhelinyhteydessä ravintolaan. Kello oli tässä vaiheessa noin 19.30. Sovimme puhelimessa, että tulen noutamaan tilauksen 19.55, eli juuri ennen ravintolan sulkeutumista.

16 palan Special-lajitelma ja kaksi bonusnigiriä

Punnitsin puhelimessa hetken 10 palan Chef- ja 16-palan Special-lajitelman välillä. Kehitin idean viedä kotiin sushituliaisia, niinpä päädyin isompaan Special-lajitelmaan, jonka sisällöksi selvisi myöhemmin:

5 x futomaki, 2 x lohi, 4 x grillattu lohi, 2 x teriyaki gr.sieni & 3 x päivän kala

En nimittäin pimeähköllä metsäpolulla kävellessä ja ystäväni Larin heiluttaessa puhelimen näytöltä Sushi-Sanin menuta tihrustaessa todellakaan nähnyt mitä olin tilaamassa. Luotin kuitenkin sushivaistooni.

Lisäksi pyysin puhelimen toisessa päässä minua avustanutta Sushi-Sanin henkilöä suosittelemaan minulle jotain tilaamani lajitelman rinnalle selostaen, että kaksi henkilöä tulee jakamaan lajitelman. Hän suositteli minulle vegaanista aioli-parsa nigiriä. Tartuin tarjoukseen. Tilaus oli kasassa.

Mikko Sushi-San-ravintolan edessä

Vasemmalla Special-lajitelma. Oikealla vegaaniset aioli-parsa nigirit, jotka sulivat kohta jo suuhun.

Vegaaniset aioli-parsa nigirit eivät selvinneet kotiin asti

Kun pääsimme Sushi-Sanista Munkkivuoren ostarin pihalle, niin Lari ajatteli ääneen jotain seuraanlaista:

“Mahtavatko nuo herkulliset ja tuoreet sushit maistua enää niin hyvältä kun olen kiikuttanut ne kotiin ja alamme syömään niitä reilun puolen tunnin päästä” 🤔

Reagoin tähän salamannopeasti ja ehdotin, että söisimme vegaaniset aioli-parsa nigirit Munkkivuoren ostarin pihalla, niin ainakin pääsisin siten myös testaamaan osan Sushi-Sanin susheista heti tuoreena. Lari ei vastustellut ja söimme nigirit käytännössä siltä seisomalta sormin. 🤤

Suosittelen lähtemään Munkkivuoren Sushi-Saniin kauempaakin

Lari ei puhunut palturia. Sushi-San vakuutti laadullaan. Menen varmasti joskus uudelleen, jotta pystyn testaamaan koko annoksen paikan päällä.

Sushi Helsinki -sivusto ei toistaiseksi vielä listaa Munkkivuoren sushitarjontaa, mutta tämä artikkeli avasi nyt pelin myös tämän Helsingin kaupunginosan sushitarjonnan kartoittamisessa. Palvelustamme löytyvät jo nyt kahdeksan eri kaupunginosan sushiravintolat.

Mikko, yksi Sushi Helsinki -sivuston perustajista

Mikko Rindell

Mikko Rindell on syntynyt Halikossa toisella puolella nykyistä Saloa. Teijo tuli Mikolle ensimmäisen kerran tutuksi 90-luvun lopun lumilautailuharrastuksen myötä. Vuodesta 2024 Mikko on (toistaiseksi) osa-aikainen teijolainen. Teijon, Halikon, Salon, Turun, ja Helsingin lisäksi Mikko on asunut Saksassa, Perussa ja Meksikossa.

Edellinen
Edellinen

Sushi ja kalorit – mitä sinun tulee tietää sushin kalorimääristä ja ravintoarvoista

Seuraava
Seuraava

Sushibar + Wine -ravintolassa juhlistamassa 4000 sivustovierailijan rajapyykkiä