Oishi 18 Katajanokka – arvostelu

Jokainen kavereistani on kuullut ja osa hehkuttanut Oishi 18 -ravintoloita ja ne ovat olleet kokeilulistan kärjessä myös itselläni. Pääsin ystäväni kanssa testaamaan lounasaikaan perjantaina 27.12 Oishi 18 Katajanokan toimipisteen. Ravintola sijaitsee hyvin ratikkapysäkin juurella ja se on muutenkin kauniilla sijainnilla. Katajanokan ravintolan lisäksi Oishi 18 ravintoloita löytyy myös Kalliosta ja Töölöstä.

Minulla oli hyvä fiilis lähteä kokeilemaan tätä ravintolaa, sillä nälkä oli kova ja hinta lounaalle on vain 14,90€. Oishi 18 ei ole tavallinen itsepalvelu sushibuffet eikä tyypillinen A la carte -ravintola, sillä tilattavissa ei ole valmiita annoksia, vaan ne luodaan itse. Sushien tilaaminen tapahtuu kassalla listan vaihtoehdoista. Jokaista laatua tulee tilata vähintään 2kpl ja yhteensä kaikkia susheja voi tilata 25kpl per kierros. Ravintolassa saa tilata toisen kierroksen ilmaiseksi ja jokaisesta syömättä jääneestä sushista veloitetaan ensimmäiseltä ja toiselta kierrokselta 1€/sushi. Illallisaikaan on mahdollista tilata vielä kolmas kierros.

Oishi 18 ravintolan lounaslista on kätevä, sillä siitä näkee sushien kuvat

Oishi 18 tarjoaa tuttuja makuja ja uusia vivahteita

Satuimme tulemaan ravintolaan joululomalla juuri ennen ruuhka-aikaa ja saimme tilattua nopeasti sekä pääsimme heti vapaaseen pöytään. Sushien lisäksi hintaan kuuluu misokeitto ja valitsemasi lisuke; renkon salad, sunomo tai edamame-pavut. Itse valitsin Edamamet, joista jäi positiivisesti mieleen merisuola, jota oltiin ripoteltu päälle. Misokeiton ja edamamet ehdin syödä juuri sopivasti ennen ensimmäisen kierroksen sushien saapumista pöytään. Tilasin ensimmäisellä kierroksella tuttuja ja turvallisia susheja: avocado nigirejä, grilled shake nigirejä, shake nigirejä sekä california uramakeja. Kaikki sushit olivat hyvän makuisia, mutta suosikikseni erottui grilled shake nigiri, sillä sen päällä oli limen kuorta, joka toi ihanan vivahteen sushiin.

Ensimmäisen kierroksen ja 16. sushin jälkeen olin jo melko täynnä, mutta minun teki mieli maistaa susheja, joita en ollut kokeillut. Valitsin izumidai nigirejä, philadelphia uramakeja sekä grilled shrimp uramakeja. Grilled shrimp uramaki oli erityisen hyvä sen päällä olevan kastikkeen vuoksi. 22. sushin jälkeen maha oli kyllä täynnä, eikä yhtäkään hävikkisushia jäänyt lautaselle.

Uramakien sushiriisi oli mielestäni tarpeeksi kosteaa, mutta nigirien riisi jäi hieman kuivaksi. Myös riisin osuus nigireissä oli aika suuri, mikä ei ilahduttanut minua. Toisaalta sushien koossa ei oltu säästelty, mikä on monen mieleen. Muuten kaikki maistui tuoreelta ja käsintehdyltä. Ruoan jälkeen ei tullut raskas olo, vaikka oli syönytkin paljon.


Alkuun tilatut misokeitto ja edemame-pavut

Oishi 18 on suosittu, joten osasin olettaa sen tulevan täyteen, mutta kerkesimme silti syödä rauhassa ilman, että meitä hoputettiin. Ravintolan koko on myös aika pieni, mikä saa tilan tuntumaan ahtaalta. Katajanokan ravintola on kuitenkin isompi kuin Kallion Oishi 18. Ravintolan koon vastapainoksi sisustus on tehty yksinkertaiseksi tuomaan avaruutta tilaan. Valaistus oli tunnelmallinen ja keittiö on avoin, eli sen edessä olevilta paikoilta voi nähdä sushien valmistusta. Se tuo ravintolaan hienostunutta tunnelmaa.

Toisen annoksen sushit tuotiin uudelle lautaselle

Hyvillä mauilla hävikkiä vastaan Oishi 18:ssa

Oishi 18 -ravintola saa minulta hyvät pisteet kaiken osalta. Mikään osa-alue ei erityisemmin noussut esiin, mutta kaikkeen olin tyytyväinen. Illallisaikaan ruokalista on vähän kattavampi, joten aion testata ravintolan myös siihen aikaan. Jospa silloin löytäisin vielä paremman sushin, joka päihittäisi ihanan grilled shaki nigirin.

Pidin siitä, että annokset tuotiin pöytään sen sijaan, että olisi ollut noutopöytä. Tämä on mielestäni hygieenisempää ja auttaa välttämään turhaa jonotusta. Oishi 18- ravintoloissa huomioidaan hyvin ruoan hävikki ja ekologisuus hävikkiveloituksella. Tätä ei monessa ravintolassa ole, ja muiden ravintoloiden tulisi ottaa mallia tästä!


Edellinen
Edellinen

Osaka sushi - arvostelu

Seuraava
Seuraava

Minato Sushi – arvostelu